Masszázsokról, Tanácsok

Mit tegyünk fejfájás esetén

Attól függően hogy hol fáj a fejünk ajánlom a következőket:

Ha a homlokunk, halántékunk táján jelentkezik a fájdalom, kérjünk meg valakit hogy masszírozza meg a nyakunkat vagy saját nyakszirtünk felső részét masszírozzuk meg magunknak. Ujbegyeinkkel nyomkodjuk meg a homlokunkat, illetve a halántékunkat is jól masszírozzuk meg.

A tarkótájon jelentkező tompa fájdalom loka lehet a magas vérnyomás. Ez esetben a magas vérnyomás egyik első tünete a tarkó környékén jelentkező fájdalom, mely gyakran a fejtető irányába sugárzik ki. Jellemző, hogy a reggeli órákban erősebb a fájdalom érzet, majd a nap folyamán lassan enyhül. Illetve még nyakigerinc-eredetű problémára is utalhat. Ebben az esetben vásárolhatsz gyógyszertárban nem szteroid gyulladáscsökkentő krémet – például Voltaren vagy Diclac gélt -, ezekkel érdemes átmasszírozni a nyak és a tarkó tájékát.Ezen kívül fontos, hogy naponta többször mozgasd át finoman a nyak tájékát – ebben segíthet a gerincjóga. Ha panaszaid nem szűnnek, érdemes beutalót kérned ideggyógyászati szakrendelésre.

Ha a szemünk környékén érezzük a fájdalmat, masszírozzuk a szemüregünket, illetve az orrnyergünket is nyomjuk erősen pár másodpercig, majd ismételjük ezt meg addig ameddig enyhülést nem érzünk.

Nyillaló  fájás esetén a hűvelyk és mutató ujjunkkal, nyomjuk meg és tartsuk is lenyomva jó pár másodpercig a másik kezünkön a hüvelyk és a mutatóujjunk közötti puha részt. Minimum 4-5-ször de lehet többször is.

Légzés

Ha nem figyelünk a légzésünkre, hogy lassan és mélyen lélegezzünk, oxigénhiány léphet fel az agyunkban, ami szintén fejfájást okozhat. Üljünk fel egyenesen és vegyünk jó pár mély lélegzetet, amíg nem érezzük az enyhülést.

Friss levegő 

Menj ki sétálni és szívj friss levegőt, szellőztess!

Folyadék

Azonnal igyál meg fél liter vizet, sós vizet akár!

Aludj eleget

A kialvatlanság, túlhajszoltság nemcsak fejfájást, hanem más, súlyos panaszokat is okozhat.

Táplálkozz rendszeresen

Gondoskodjunk a szükséges vitaminok és ásványi anyagok kellő mennyiségű beviteléről